DADA.BG -  Microsoft обучение и сертификат | Cisco курсове | IT курс

DADA.BG е най-големият, базиран в София доставчик на присъствени и дистанционни IT обучения. Изберете своя Microsoft курс и вземете сертификат

Промени в MCSA SQL Server сертификацията

През юли 2014 г., заедно с пускането на SQL Server 2014, Microsoft обяви значителни промени в сертификационните си програми за SQL Server. Досега промените не засягаха MCSA SQL Server сертификацията, а само сертификационните програми MCSE: Data Platform и MCSE: Business Intelligence. Промените се отразиха на обхвата им, в който бяха включени и въпроси, свързани с SQL Server 2014, а конкретните променени изпити бяха следните:

Очакваше се, че ще има нова MCSA сертификация за последната версия на SQL Server - 2014, а MCSA SQL Server 2012 сертификацията ще запази досегашния си учебен план. Това разбира се, бе до момента, в който Larry Kaye от блога на Microsoft – „Born to Learn“ не обяви, че предстоят обновления на MCSA  сертификацията, за да се включат теми и от SQL Server 2014 и реално да бъдат обединени двете версии на SQL Server.

Актуализации в MCSA: SQL Server

 Промените са валидни от 18 февруари 2016 г. и засягат следните сертификационни изпити:

За да бъде отбелязана тази промяна, името на сертификацията е модифицирано на MCSA: SQL Server 2012/14, като това ще бъде отразено и в транскрипта на текущите притежатели на тази сертификация.

« Назад

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/4475 111.