DADA.BG -  Microsoft обучение и сертификат | Cisco курсове | IT курс

DADA.BG е най-големият, базиран в София доставчик на присъствени и дистанционни IT обучения. Изберете своя Microsoft курс и вземете сертификат

Как да стартирате своята кариера в областта на информационните технологии

Кариера в областта на информационните технологии е мечта за голяма част от хората. Възможностите за работа в тази сфера са много, тъй като специалистите в страната са недостатъчно на брой. Всеизвестен е и фактът, че заплащането в този сектор също е доста добро. Най-добрата новина за тези, които са решили да започнат сега своя кариерен път в областта на информационните технологии, е това, че завършеното висше образование в тази сфера не е задължително условие. С помощта на добри обучения и явяване на необходимите сертификационни изпити можете да получите необходимите знания и умения, за да станете добър IT специалист. 

Ние, екипът на DADA, решихме да Ви покажем как можете да стартирате своя професионален път с 10 стъпки. 

1. Открийте какви знания и умения в областта на информационните технологии притежавате

Замислете се за това какви умения имате – това е основната стъпка, за да разберете от къде да започнете. Независимо дали използвате своя компютър за основни офис дейности или пък притежавате по-задълбочени знания за неговата функционалност, то със сигурност има подходящ за Вас начин за реализация в сферата.

2. Направете си списък с IT дейностите, които биха представлявали интерес за Вас

Например, ако обичате компютърните игри, можете да включите „писане на софтуер за игри“ в своя списък. Ако се интересувате от дизайн, можете да отбележите „графичен дизайнер“ или „софтуерен дизайнер“. Ако пък Ви е интересно да разберете как работи Интернет и как компютрите се свързват един с друг, то можете да добавите в списъка си „мрежови администратор“ или „мрежови дизайнер“.

3. Изберете дейност, която Ви е интересна и би Ви удовлетворила

Макар и да звучи наивно, това е важна стъпка, тъй като ако дейността, с която се занимавате Ви е интересна, много по-бързо ще усвоявате новата материя.

4. Потърсете помощ от правилните хора

Ако сте нов в сферата на информационните технологии, то със сигурност трябва да поговорите с правилните хора, които да Ви дадат нужните насоки. Ще Ви се наложи да се консултирате със специалисти в областта, които да Ви предложат подходящо обучение и сертификационен изпит. Екипът на DADA е на Ваше разположени, за да Ви даде насоки и да отговори на всички Ваши въпроси.

5. Консултирайте се с приятел

Със сигурност имате поне един приятел, който може да Ви даде съвет. Можете да се обучавате заедно и да обменяте опит. 

6. Спрете се на конкретно обучение

Самообучението онлайн помага, но предимствата на курсовете, провеждани в акредитиран учебен център, какъвто е този на DADA, имат множество предимства. Ще получите оригинални учебни материали, както и помощ от лектора, който води обучението. По време на курсовете ще получите освен теоретична подготовка и практически умения, които ще Ви бъдат от полза при започването на работа. Освен всичко това, ще получите и сертификат, удостоверяващ участието Ви в курса. 

7. Сертифицирайте се

След като преминете през обучение, идва време и за явяването на сертификационен изпит. Има множество такива, на които можете да се спрете. Придобиването на международен сертификат Ви превръща в ценен кадър, който може да намери работа в цял свят.

8. Включете се в стажантска програма

Повечето големи IT компании предлагат стажантски програми. Включете се! Натрупаният опит е безценен, по време на стажа ще видите как се случват нещата на практика. Ще се сблъскате с реални проблеми, разрешаването на които ще повиши не само Вашето самочувствие, но и експертизата Ви.

9. Не подценявайте самоподготовката

Отделяйте време за самоподготовка. Всички умения, които имате, трябва да бъдат упражнявани и вкъщи, за да затвърдите наученото.

10. Направете си добро CV

Включете в него всичките си знания, компетенции и умения. Не пропускайте да споменете курсовете, в които сте участвали, както и сертификатите, които притежавате. Всичко това ще Ви донесе сериозни предимства пред Вашите конкуренти.

Пътят към мечтаната кариера в областта на информационните технологии е дълъг и нелек, но пък резултатите си струват. 

DADA Ви очаква!

« Назад

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/4475 111.