DADA.BG -  Microsoft обучение и сертификат | Cisco курсове | IT курс

DADA.BG е най-големият, базиран в София доставчик на присъствени и дистанционни IT обучения. Изберете своя Microsoft курс и вземете сертификат

Как да изберете подходящия за Вас Майкрософт сертификат

Искате да получите Майкрософт сертификат, но все още не сте решили кой точно Ви е необходим?!? Изборът на сертификат не трябва да бъде случаен, той трябва да бъде съобразен с Вашата настояща професия или пък с тази, за която мечтаете. 

Е, какви са Вашите планове?!?

Информацията по-долу е създадена специално с цел да улесни избора Ви на сертификат. 

v  Софтуерен разработчик/Software Developer:

Софтуерен разработчик е професия, която се занимава с изработката на компютърен софтуер. Те участват във всички етапи от разработката на софтуерни продукти — анализиране на изискванията, моделиране на бизнес процесите и проектиране на софтуера, реализация на функционалността, тестване и поддръжка. В зависимост от функциите, които изпълняват в проекта, софтуерните разработчици могат да бъдат: бизнес анализатори, софтуерни архитекти, програмисти, специалисти по бази от данни, Web разработчици, специалисти по поддръжката и др.

Ако Вие искате да се развивате като такъв, но нямате голям опит в областта, ще трябва да започнете със сертификат MTA Developer. Това направление ще Ви помогне да се подготвите за практическо обучение и MCSD (Microsoft Certified Solutions Developer) сертификат. Започнете с MTA Software Development Fundamentals и след това изберете допълнителни теми, които ще Ви помогнат да постигнете своите цели в професионалното си развитие. За да придобиете MTA сертификат, е нужно да вземете един от изброените изпити: 361/ Software Development Fundamentals; 363/ Web Development Fundamentals; 372/ .NET Fundamentals; 374/ Gaming Development Fundamentals; 375/ HTML5 App Development Fundamentals; 379/ Software Testing Fundamentals. Имайте предвид, че за разлика от други сертификати, MTA сертификатите нямат нужда от периодично подновяване. 

v  Системен инженер/Systems Engineer:

Според множество източници това е една от най-перспективните професии. Хората, избрали тази област ще се радват на високи доходи и кариерно развитие. Разбира се, не трябва да забравяте, че изискванията към този тип специалисти са изключително високи. От тях се иска да разбират съвместимостта на технологиите и да могат да разработват високопроизводителни и ефективни системи.

Ако смятате, че бихте могли да се справите с никак нелеката задача, следващите редове са специално за Вас.

В зависимост от нивото на знанията и компетенциите, които са Ви необходими, трябва да вземете един от следните сертификати – MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert) или MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate).  MCSE е стандарт, който дава необходимите знания и умения, за да можете да се справите с всички задачи, пред които ще се изправите - от анализ на бизнес изискванията до разработването и прилагането на инфраструктури. MCSA е сертификат, който е с едно ниво по-ниско в йерархията. Той ще Ви даде възможност да поддържате и да отстранявате проблеми в системната среда.

v  Системен анализатор/Systems Analyst:

Системните анализатори провеждат проучвания, анализират и оценяват изискванията на клиентите относно информационните технологии, процедурите и проблемите. Освен това разработват и внедряват приложения, препоръки и планове за подобряване на текущи или бъдещи информационни системи.

Ако желаете да работите като системен анализатор, то трябва да се спрете на Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) сертификат. Този сертификат ще Ви даде възможност да поддържате целия цикъл на развитие на приложенията: от анализа, през дизайна, развитието, тестването и поддръжката.

v  Анализатор база данни/Database Analyst:

Тази професия е свързана с организирането на система от бази данни, така че потребителите лесно да получават необходимата информация. В последните години има голямо търсене на анализатори бази данни, така че със сигурност, би било от полза, ако успеете да получите сертификат в тази област.

Препоръчваме Ви Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA): SQL Server. 

Е, вече имате пред себе си необходимата информация, сега е време да решите кой сертификат Ви е необходим и да започнете подготовката за неговото придобиване.

Ние оставаме на разположение за всички Ваши въпроси. 

 

« Назад

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/4475 111.