DADA.BG -  Microsoft обучение и сертификат | Cisco курсове | IT курс

DADA.BG е най-големият, базиран в София доставчик на присъствени и дистанционни IT обучения. Изберете своя Microsoft курс и вземете сертификат

Безработни младeжи получиха шанс за развитие като програмисти

Броят на младите, които не могат да се реализират на трудовия пазар у нас нараства. Според данните на Агенцията по заетостта у нас младежката безработица достига до над 17%, което ни превръща в една от страните с най-много безработни млади в Европейския съюз. Освен това, заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов алармира, че в момента България е на първо място в Европейския съюз в класацията по отношение на младежите в група NEEDS – млади хора, които не учат и не работят.

В условията на тази тревожна ситуация 20 трайно безработни младежи завършиха обучението си за програмисти по проект „Нови работни места“, реализиран от TBI Info, изпълнен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2013-2020.

АСАП взе активно участие в процеса на квалифициране на младежите, провеждайки двумесечно обучение в областта на SAP. Курсовете бяха изключително интензивни, с цел усвояването на максимално количества знания и умения. След края на обучението и успешното полагане на необходимите изпити, младите българи получиха своите сертификати, издадени от АСАП ЕООД и Ти Би Ай Инфо ООД, удостоверяващи техните компетенции. В момента участниците в курсовете са добри програмисти на SAP-ABAP и работят на трудов договор с начална основна заплата по-висока от изискванията на европейския проект.

Повече за обучението, както и за изказванията по време на състоялото се събитие по връчването на сертификатите на обучените младежи, можете да намерите тук.

Екипът на АСАП силно вярва във възможностите на младите хора!

« Назад

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/4475 111.